Інтеграційний саміт Лукашенка й Путіна в Сочі: президенти роз’їхалися без заяв

 

Зустріч президентів Білорусі та РФ Олександра Лукашенка і Володимира Путіна в Сочі в суботу, 7 грудня, тривала більше чотирьох годин і закінчилася без оголошення заяв.

Про це повідомило білоруське урядове інформагентство БелТА .

Переговори про поглиблення інтеграції  проходили в закритому форматі на території резиденції “Бочаров ручей”. Лукашенко залишив резиденцію російського президента без заяви для преси.

Як заявив міністр економічного розвитку Росії Максим Орєшкін, Олександр Лукашенко і Володимир Путін зустрінуться знову 20 грудня в Санкт-Петербурзі.
Міністр додав, що “позиції Росії та Білорусі по нафті й газу на переговорах президентів були серйозно зближені”, кількість спірних питань щодо інтеграції двох країн зменшилася.
“Ми розуміємо, що по більшій частині питань просуватися вперед. Нам вказівки дані. Тепер будемо опрацьовувати і далі рухатися вперед”, – сказав Орєшкін.

Зазначається, що спочатку керівники країн спілкувалися у форматі робочої вечері, причому окремо Лукашенко та Путін, і окремо прем’єр-міністри з іншими членами урядів.

У вступних словах президенти відзначили, що зібралися на саміт напередодні 20-річчя укладення союзного договору РФ і РБ.

Починаючи переговори, Лукашенко заявив, що сторони зібралися на зустріч, щоб подивитися, як іде робота над аналізом союзного договору і відповідними питаннями.

“Ми не просимо дешевий газ, дешеву нафту. Головне, щоб рівні були умови, – підкреслив глава РБ. – Якщо наші підприємства купують за $200, значить, і конкурентні підприємства (в Росії) повинні мати таку ж ціну”.

Як інформувала “Новинарня“, 7 грудня в центрі Мінська відбулися вуличні протести проти домовленої інтеграції Білорусі й РФ.

Раніше повідомлялося, що президенти двох країн домовилися про єдиний уряд, парламент, а також загальний ринок нафти, газу та енергетики.

Читайте також:
У Білорусі зменшилася кількість людей, що бажають союзу з Росією, – соціологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна