Вірю, що винні понесуть відповідальність, – Зеленський про початок суду у справі MH17

 

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання на притягнення до відповідальності винних у знищенні над окупованою росіянами Донеччиною пасажирського літака рейсу МН17.

Про це йдеться на твіттер-сторінці глави держави у понеділок, 9 березня.

“Cпільно з партнерами з Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів українські фахівці провели висококласну роботу зі збору доказів у справі #МН17. 9 березня розпочнеться розгляд справи у суді в Гаазі. Вірю, що справедливість буде встановлено і винні понесуть відповідальність за загибель 298 людей”, – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 9 березня у Нідерландах почалися судові слухання щодо перших чотирьох підозрюваних у причетності до цієї катастрофи – ексофіцера ФСБ, колишнього так званого “міністр оборони” “ДНР” Ігоря Гіркіна  (“Стрелок”), генерала, а на час збиття літака полковника ГРУ Генштабу ЗС РФ, очільника “ГРУ ДНР” Сергія Дубинського (“Хмурий”), підполковника ГРУ РФ Олега Пулатова (“Гюрза”) і громадянина України Леоніда Харченка (“Кріт”), який воював на боці бойовиків “ДНР”.

Читайте також:
Справа MH17: що очікувати від першого суду про збитий Боїнг

Як писала “Новинарня“, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс MH17 Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік від Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародне розслідування під егідою Нідерландів доводить, що літак збито з контрольованої сепаратистами території ракетним комплексом “Бук”, який прибув із Росії.

19 червня 2019 року  Об’єднана слідча група назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це – Сергій Дубинський, Ігор Гіркін, Олег Пулатов, Леонід Харченко.
Також підозрюваним визнали колишнього бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, затриманого СБУ в ОРДЛО і відданого в Росію в рамках обміну полоненими.

Читайте також:
Справі MH17: міжнародну слідчу групу від України очолив заступник генпрокурора Мамедов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна