Справі MH17: міжнародну слідчу групу від України очолив заступник генпрокурора Мамедов

 

У неділю, 8 березня, в Амстердамі затвердили оновлений список членів Спільної слідчої групи від України. Від офісу генерального прокурора до неї увійшли чотири представники. Групу очолив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

Про це передає “Новинарня” з посиланням на пресслужбу офісу генерального прокурора.

“До JIT (Joint Investigation Team – Спільна слідча група) входять представники правоохоронних органів п’яти країн: України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії. 8 березня 2020 року в Амстердамі погоджено та затверджено оновлений список членів Спільної слідчої групи від України. Від Офісу Генерального прокурора до JIT увійшли 4 представники. Групу очолив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який на центральному рівні координує роботу щодо розслідування міжнародних злочинів”, – йдеться у повідомленні.

Такий високий рівень в українській групі забезпечено вперше. “Всі ці кроки гарантують продовження розслідування щодо збиття “Боїнга” для єдиної мети – притягнення до відповідальності всіх винних у катастрофі: від тих, хто віддавав команди до тих, хто їх виконував. Всі країни-члени JIT працюють над пошуком правди і ми її знайдемо”, – зазначив Мамедов.

Представники країн-членів JIT відвідали меморіал MH17, де вшанували пам’ять жертв авіакатастрофи.

Як писала “Новинарня“, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс MH17 Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік від Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародне розслідування під егідою Нідерландів доводить, що літак збито з контрольованої сепаратистами території ракетним комплексом “Бук”, який прибув із Росії.

19 червня 2019 року  Об’єднана слідча група назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це – Сергій Дубинський (“Хмурий”), Ігор Гіркін (“Стрелок”), Олег Пулатов (“Гюрза”), Леонід Харченко (“Кріт”).
Також підозрюваним визнали колишнього бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, затриманого СБУ в ОРДЛО і відданого в Росію в рамках обміну полоненими.

Судовий процес у цій справі розпочинається в понеділок, 9 березня 2020 року, в юридичному комплексі, розташованому неподалік аеропорту “”Схіпхол поблизу Амстердама.

Читайте також:
Катастрофа МН17: родичі загиблих провели акцію протесту перед посольством РФ у Гаазі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна