У Києві відбулася акція солідарності з українським Кримом

 

У Києві в парку імені Тараса Шевченка відбулася щорічна акція солідарності з українським Кримом.

Захід стартував о 14:00, на нього прийшли десятки небайдужих людей.

Присутні тримали в руках  синьо-жовті прапори, а також транспаранти “Крим – це Україна”, “Ми з вами! Крим – Україна”, “Crimea is Ukraine”, “Севастополь” тощо.

“Сьогодні у нас проходить щорічна акція солідарності з українським Кримом. Є кілька важливих дат під час початку окупації – 26 лютого, коли захоплювали кримський парламент, а наступна важлива дата – це 9 березня, тому що саме в цей день до пам’ятників Шевченку по всьому Криму виходили українці з прапорами, вони підтримували саме українські цінності “, – цитує голову правління Кримської правозахисної групи Ольгу Скрипник “Телеграф”.

Фото: Укрінформ

Зі словами підтримки до жителів тимчасово окупованого півострова звернулися активісти й громадські діячі, представники органів державної влади, журналісти, правозахисники, колишні політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов. 

Фото: Укрінформ

“Я пам’ятаю ту мить шість років тому, коли разом із українськими патріотами, кримськими татарами брав участь у акціях підтримки України в Криму під час початку окупації. Пам’ятаю наш спротив – ми боролися за нашу Україну: декілька тисяч людей виходили на траси, на вулиці, що було дуже небезпечно, бо вже були російські найманці та війська. Я впевнений, що ми повернемо наш Крим, тому що ми маємо дуже багато прибічників там, у Криму. Це перш за все кримські татари та українські патріоти”, – цитує колишнього бранця Кремля “Укрінформ”.

Читайте також:
Пристайко пропонує створити міжнародний форум з деокупації Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна