Українка з круїзного лайнера Diamond Princess вилікувалась від коронавірусу

 

Громадянка України, у якої виявили коронавірус на борту круїзного лайнера Diamond Princess біля берегів Японії, виписали з лікарні.

Про це у п’ятницю, 28 лютого, повідомляє “Українська правда” з посиланням на прес-секретарку МЗС України Катерину Зленко.

“Українку 27 лютого виписали із лікарні та перевезли до готелю. Зараз посольство України в Японії надає нашій співвітчизниці необхідне сприяння. Інші троє наших громадян продовжують перебувати у медичних закладах. Поки що дата їх виписки невідома”, – розповіла Зленко.

За її словами, стан ще трьох українців, у яких виявили коронавірус на борту круїзного лайнера Diamond Princess, покращується.

Як інформувала “Новинарня“, загалом на борту Diamond Princess перебували 24 громадяни України. У чотирьох з них виявили коронавірус. Ще 20 українців наразі перебувають на Diamond Princess. Від евакуації в Україну вони відмовилися.

З метою ухвалення рішення про можливість залишення членами екіпажу лайнера у Японії місцеві медики провели необхідні тести, результати яких наразі опрацьовуються і ті українці, які отримають позитивні результати тестів, будуть госпіталізовані до місцевих медзакладів, а ті, які негативні – продовжать карантин.

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають.
Так, уже виліковуються двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19.
Натомість на лайнері захворіли ще двоє громадян України.

За даними на 28 лютого, у світі лабораторно підтверджено понад 83 тисячі випадків зараження коронавірусом COVID-19 у близько 50 країнах, більш як 2 858 хворих померли, майже 33 тисячі осіб одужали.

В Італії станом на 28 лютого від коронавірусу померли 17 осіб, 655 – інфіковані.

В Україні наразі не зафіксовано жодного факту зараження коронавірусом.

Уранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.
Усі ці люди не є хворими на коронавірус і не мають жодних симптомів вірусного захворювання. Їх було вирішено доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області. Там вони протягом 14 днів перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.
Місцеві мешканці організували протести проти розміщення евакуйованих з Уханя в Нових Санжарах. Зокрема, протестувальники перекрили міст через річку Ворскла, а коли автобуси з евакуйованими співвітчизниками все ж проїхали, закидали їх камінням.
Поліція відзвітувала про затримання 24 осіб.

Станом на 26 лютого в людей на обсервації в Нових Санжарах коронавірусу не виявлено.

Читайте також:
Настав критичний момент боротьби з коронавірусом, – голова ВООЗ

Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна