Поліція затримала 24 особи в Нових Санжарах

 

Люди, які кидали каміння у бік евакуйованих з Китаю українців та правоохоронців, затримані і будуть покарані.

Про це під час ефіру “Право на владу” в четвер, 20 лютого, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Держава не зможе бути досконалою, якщо на її території не будуть працювати юридичні норми. Ті люди, які сьогодні кидали каміння в бік евакуйованих українців та правоохоронців, постраждали 9 поліцейських, один з них має серйозні травми… Ми будемо приймати рішення щодо їх покарання”, – сказав Арсен Аваков.

Очільник МВС також додав, що вдячний поліцейським, рятувальникам та співробітникам інших служб за їх роботу у “складних умовах” у Нових Санжарах.

Глава Нацполіції Ігор Клименко під час брифінгу Оперативного штабу заяивив, що під час сутичок протестувальників з поліцією силовики затримали 24 учасники акції.

За словами Клименка, 17 осіб затримали ще вранці, ще 7 людей – ввечері.

Окрім того, повідомив очільник Нацполіції, місцеві жителі створили 5 несанкціонованих блокпостів поблизу санаторію.

“На фініші були створені несанкціоновані барикади. Вони розвели багаття, які мали на меті не допустити працівників поліції і автобуси з людьми на місце дислокації санаторію. Згодом агресія переросла у відкриту агресію, почали кидати каміння і все, що попадалося під руку. Поліція та Нацгвардія вжила всіх заходів, аби попередити, а потім припинити масові заворушення”, – сказав Клименко, якого цитує “Інтерфакс”.

Читайте також:
Aвтобуси з евакуйованими закидали камінням. Але вони в’їхали до санаторію в Нових Санжарах

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.

Українців вирішили доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області.  Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

У Полтавську область вилетів прем’єр-міністр Олексій Гончарук. Він заявив, що в Нових Санжарах працюватиме оперативний штаб уряду.

Депутати Новосанжарської селищної ради звернулися до президента та заявили, що вони категорично проти розміщення евакуйованих Уханя в смт. За словами депутатів, у Нових Санжарах немає ніяких умов для перебування карантинного типу, оскільки немає ізоляторів, боксів чи належної вентиляційної системи.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у 4-5 разів більше людей, ніж помирають.

Так,вилікувалися обидва українці, заражені вірусом COVID-19, із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess.

Читайте також:
ПЦУ закликає українців не піддаватися ненависті через евакуйованих із Китаю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна