Пасажири рейсу з Уханя приземлилися в Харкові, – ДПСУ

 

У Міжнародному аеропорту Харкова прикордонники оформили 94 особи, які прибули спецрейсом з Китаю.

Про це в четвер, 20 лютого, повідомляє Державна прикордонна служба України.

“У Міжнародному аеропорту міста Харків працівники Держприкордонслужби забезпечили прикордонне оформлення 94 осіб, які прибули спецрейсом з Китаю”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що біля трапа літака інспектори прикордонного контролю лише провели ідентифікацію осіб та проставили відмітки в паспортні документи іноземців.

Інформацію про прибулих прикордонники отримали завчасно, тому їх перевірку за всіма базами даних здійснили ще до прильоту.

Наголошується, що прикордонний контроль здійснювався у захисному спорядженні із дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у відокремленій зоні летовища.

За інформацією прикордонників, на борту літака, окрім 22 осіб – членів екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, було 72 пасажири – 45 громадян України та 27 іноземців (це громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

У ДПСУ наголосили, що в аеропорту “Бориспіль”, куди борт приземлився на дозаправку, прикордонники також були в готовності здійснити процедуру прикордонного контролю.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер в аеропорту “Харків” розповів, що проводиться огляд евакуйованих українців та іноземців, протягом найближчої години процес завершиться, і пасажирів рейсу з Уханя доправлять на Полтавщину п’ятьма автобусами.

Евакуйовані, за його словами, пригнічені інформацією про спротив жителів щодо їх прийому.

Читайте також:
На Тернопільщині звели блокпости, щоб не допустити приїзд евакуйованих з Китаю

Літак з евакуйованими тримає курс із Китаю на Україну: МОЗ просить лишатися людьми

Зеленський відреагував на ажіотаж щодо прибуття в Україну евакуйованих з Китаю

Як інформувала “Новинарня“, 20 лютого літак із евакуйованими українцями з Китаю приземлився у аеропорту“Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушить у Харків.

Українців буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавській області.  Протягом 14 днів там вони перебуватимутьв обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у 4-5 разів більше людей, ніж помирають.

4 лютого в японському порту Йокогами поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV (COVID-19). Під наглядом лікарів на судні перебували близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні були 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці. Їх разом з іншими інфікованими перемістили до шпиталю.
Станом на 19 лютого зараження було зафіксовано у 542 пасажирів і членів екіпажу.

19 лютого пасажири Diamond Princess почали полишати його борт після двотижневого карантину.

Станом на четвер, 20 лютого, стало відомо про смерть двох пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess, які були інфіковані новим коронавірусом.

Померли чоловік і жінка у віці за 80 років.

Станом на цей день по всьому світу було зареєстровано понад 74 тисячі підтверджених випадків зараження коронавірусом типу COVID-19, при цьому – понад 2000 смертей.

5 лютого стало відомо, що Україна отримала тестсистему для виявлення коронавірусу.

Читайте також:
РФ заборонила в’їзд громадянам Китаю через коронавірус

В Ухані від коронавірусу помер керівник однієї з найбільших лікарень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна