ЄС продовжив на рік збройне ембарго й санкції проти Білорусі

 

У понеділок, 17 лютого, Євросоюз продовжив ще на один рік обмежувальні заходи проти Білорусі – до 28 лютого 2021 року.

Як передає “Новинарня” з посиланням на Deutsche Welle, ці заходи включають ембарго на постачання зброї та обладнання, яке може бути використане для внутрішніх репресій.

Окрім того Брюссель вирішив заморозити активи та заборонити поїздки до ЄС чотирьом особам, які вважаються причетними до зникнення у 1999 та 2000 роках двох опозиційних політиків, одного бізнесмена та одного журналіста.

Як інформують білоруські ЗМІ, санкції продовжені щодо тамтешніх чиновників Володимира Наумова, Віктора Шеймана, Юрія Сивакова та Дмитра Павличенка.

Рада ЄС також продовжила винятки з обмежувальних заходів, що дозволяють ввезення в Білорусь спорядження для біатлону, спортивних гвинтівок і спортивних пістолетів.

При цьому для ввезення необхідні дозволи національних компетентних органів в кожному конкретному випадку.

Водночас у Мінську відповіли, що розчаровані рішенням ЄС щодо продовження санкцій.

“Вважаємо ці обмеження безпідставними пережитками минулого і проявом політичної інерції в підходах Євросоюзу до вибудовування діалогу з Білоруссю. Адже очевидно, що за останні роки в білорусько-європейських відносинах досягнуто значно більше, ніж за попереднє десятиліття санкцій”, – заявили білоруські дипломати.

Вони впевнені, що в ЄС усвідомлюють – “ритуальне продовження обмежувальних заходів проти Білорусі не призводить ні до яких позитивних результатів” та закликали до відмови від санкцій.

Як писала “Новинарня“, нещодавно державний секретар США Майк Помпео під час візиту в Білорусь заявив, що знімати американські санкції з Мінська ще рано, адже вони залежать від дотримання прав людини, свобода преси і посилення ролі громадянського суспільства в країні.

Читайте також:
Герб Білорусі змінять: на ньому буде менше Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна