План “12 кроків назустріч Росії” поновили на сайті Мюнхенської конференції

 

План “Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні”, оприлюднений 14 лютого, знову з’явився на сайті Мюнхенської безпекової конференції.

“На початку Мюнхенської конференції з безпеки 2020 року Євроатлантична група лідерів безпеки закликає до політичного розв’язання конфлікту в Україні. У спільній заяві мережа представляє “Дванадцять кроків до більшої безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні”. Серед підписантів – голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер“, – зазначено в підводці.

Як інформувала “Новинарня“, 14 лютого три міжнародні організації у співпраці з Російською радою з міжнародних справ оприлюднили свій план припинення війни в Україні. Серед авторів – аналітичний центр European Leadership Network та американська організація Nuclear Threat Initiative.

Документ уникає згадок про напад Росії на Україну і стверджує, що “конфлікт в та навколо України” став наслідком “катастрофічних прорахунків”. Як вихід пропонують кроки для “завершення конфлікту на Донбасі та створення перспектив для конструктивного діалогу, в тому числі щодо Криму”, “норманський формат” для військових тощо.
Основною ідеєю плану є відновлення співпраці з РФ без відновлення Україною суверенітету над Кримом.

“План”, який визначили як “12 кроків назустріч Росії”, викликав жорстку критику через його антиукраїнськість, через кілька годин його видалили з сайту. П’ятий президент України, народний депутат, лідер політичної партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко стверджує, що це трапилося через його зауваження.

Водночас в МЗС України наголосили, що керівництво Мюнхенської конференції не визнає офіційним документом “12 кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні” – мовляв, це приватна ініціатива, тому його було видалено з офіційного сайту заходу.

Читайте також:
Російський ініціатор скандального “мюнхенського плану” Кортунов прокоментував його провал

“Голос мільярдів простих людей має бути почутий”: повний виступ Зеленського в Мюнхені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна