МЗС відреагувало на заяву про “мир на Донбасі” у Мюнхені

 

Керівництво Мюнхенської конференції не визнає “12 кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні” офіційним документом, це приватна ініціатива, тому його було видалено з офіційного сайту конференції.

Про це увечері в п’ятницю, 14 лютого, заявила речниця Міністерства зовнішніх справ України Катерина Зеленко, передає “Укрінформ”.

“Документ “Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні” був підготовлений неурядовою організацією Euro-Atlantic Security Leadership Group. Це приватна ініціатива групи політиків та експертів, небайдужих до питань міжнародної безпеки та безпекової ситуації в Україні, зокрема збройної агресії РФ проти нашої держави”, – зазначила вона.

Речниця МЗС акцентувала, що тези, які містяться в цьому документі, не відповідають офіційній позиції Української держави.

Зеленко також повідомила, що, за інформацією керівництва Мюнхенської конференції безпеки, воно також не визнає цей матеріал офіційним документом конференції, а його текст було видалено з офіційного сайту конференції.

Як інформувала “Новинарня“, три міжнародні організації у співпраці з Російською радою з міжнародних справ оприлюднили свій план припинення війни в Україні.

Документ уникає згадок про напад Росії на Україну і стверджує, що “конфлікт в та навколо України” став наслідком “катастрофічних прорахунків”, і у якості реакції на нього пропонують кроки для “завершення конфлікту на Донбасі та створення перспектив для конструктивного діалогу, в тому числі щодо Криму”.

Основною ідеєю плану є відновлення співпраці з Росією без відновлення Україною суверенітету над Кримом.

“План” викликав жорстку критику через його антиукраїнськість, через кілька годин його видалили. 

Читайте також:
Порошенко в Мюнхені заявляє, що “план припинення війни” прибрали з сайту за його наполяганням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна