Помпео в Мюнхені розповів про несподіваний подарунок українського воїна в шпиталі

 

Держсекретар США Майк Помпео розповів учасникам Мюнхенської безпекової конференції про те, як відвідував поранених військових у госпіталі в Києві.

Як повідомляє “Європейська правда”, у своєму виступі глава Держдепу пригадав про спілкування з одним із військових, які перебувають на лікуванні у травматологічному відділенні Київського головного військового госпіталю.

“Там був молодий воїн, із серйозними пораненнями, через які він відчував серйозний біль. Ми коротко поговорили через перекладача, і він розповів, що має ранг капітана – я кілька десятиліть тому також був капітаном”, – розповів Помпео.

За словами держсекретаря, цей військовий зробив йому несподіваний подарунок.

“Він став на милиці, пройшов через кімнату до вішалки зі своїм одягом, передав мені нашивку із символікою свого підрозділу та попросив зберігати її”, – переповів Майк Помпео.

Ставлення цього військового до своєї держави та до військової символіки переконали його в тому, що українські військові ведуть боротьбу за суверенітет України, зазначив держсекретар Сполучених Штатів.

Як інформувала “Новинарня“, Майк Помпео перебував із візитом у Києві 31 січня 2020 року. Серед іншого, він провів зустрічі з міністром оборони Загороднюком та предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм.

Читайте також:
Держсекретар США Майк Помпео підтримав поранених воїнів у київському госпіталі. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна