Держсекретар США Майк Помпео підтримав поранених воїнів у київському госпіталі. ФОТО

 

Державний секретар США Майк Помпео у рамках візиту до столиці України 31 січня відвідав поранених українських воїнів, які перебувають на лікуванні у травматологічному відділенні Київського військового клінічного госпіталю.

Як передає “Новинарня“, про гостини глави Держдепу США в головному шпиталі ЗСУ 1 лютого повідомили пресслужба Генерального штабу Збройних сил України та сам Помпео у твіттері.

Помпео мав розмови і з пораненими бійцями, і з керівництвом та молодшим медперсоналом госпіталю.

“Держсекретар США Майк Помпео побажав нашим воїнам найшвидшого одужання та поцікавився історією й сучасним потенціалом відомого військово-медичного закладу України”, – розповіли в ГШ.

Також очільник американської дипломатії завітав до госпітального храму Покрови Пресвятої Богородиці, який перейшов до складу Православної церкви України.

Супроводжували високоповажного гостя начальник Головного військо-медичного управління – начальник медичної служби ЗС України генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко, начальник НВМКЦ “КВКГ” генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук, настоятель госпітального храму військовий капелан Олег Скнарь та інші особи.

“Дякую Національному військовому клінічному медичному центру та Покровській церкві Пресвятої Богородиці за теплий прийом сьогодні! Мав честь зустріти як поранених воїнів, які захищають демократію України, так і тих, хто надає їм медичну та духовну підтримку”, – підсумував Помпео у мікроблозі.

Як видно з поширених фото, один із бійців подарував держсекретареві США свій патч.

“Сполучені Штати залишаються непохитними у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Я зрозумів це під час своїх зустрічей тут і робитиму це й надалі. Дякую всім моїм українським господарям за гостинність”, – написав також Майк Помпео у твіттері.

Як інформувала “Новинарня“, 31 січня під час візиту до Києва Майк Помпео зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, міністром оборони Андрієм Загороднюком, главою МЗС Вадимом Пристайком, предстоятелем ПЦУ митрополитом Київським Епіфанієм тощо.

1 лютого він перебуває з візитом у Білорусі.

Читайте також:
Після візиту Помпео залишилося загадкою, чого Київ хоче від Вашингтона, – експерт

“Країна, яка годує європейців”: що говорив держсек США під час візиту в Київ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна