Загороднюк переговорив з Помпео: поскаржився на Росію, відзвітував про оборонну реформу

 

Міністр оборони України Андрій Загороднюк та Державний секретар США Майк Помпео обговорив поточну безпекову ситуацію та поінформував американських колег про перебіг операції Об’єднаних сил на сході України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йшлося в п’ятницю, 31 січня, під час зустрічі міністра Загороднюка з Майком Помпео.

“Міністр оборони Андрій Загороднюк подякував за всебічну допомогу, яку ця країна надає в реформуванні оборонного відомства України та набутті Збройними Силами України оперативних спроможностей”, – йдеться у повідомленні речників Міноборони.

Загороднюк наголосив на важливості допомоги Україні з боку Сполучених Штатів у сфері оборони, яка цього року становитиме до 300 млн доларів.

Сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні. Українська сторона поінформувала американських колег про перебіг операції Об’єднаних сил на сході України.

Під час діалогу також було надано оцінку дестабілізаційним діям Російської Федерації в Азово-Чорноморському регіоні та подальшій мілітаризації Кримського півострова країною-агресором.

“Міністр оборони зазначив, що не дивлячись на виклики і загрози, у Збройних силах України продовжуються системні зміни та реформи з метою досягнення ними відповідності військовим критеріям членства в Альянсі”, – додають  в оборонному відомстві.

Загороднюк поінформував держсекретаря США про поточний стан та найближчі перспективи проведення в Україні оборонної реформи, трансформації військового відомства.

Читайте також:
“Країна, яка годує європейців”: що говорив держсек США під час візиту в Київ

Хто замість Волкера? Зеленський очікує призначення нового спецпредставника Держдепу з питань України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна