Хто замість Волкера? Зеленський очікує призначення нового спецпредставника Держдепу з питань України

 

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Майком Помпео. Президент очікує, що Америка невдовзі призначить призначення окремого посадовця з українських питань з Державного департаменту США.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Зеленський заявив у п’ятницю, 31 січня, на спільному брифінгу з держсекретарем США Майклом Помпео.

“Сьогодні я висловив надію, що США будуть більш активно залучені до процесів мирного врегулювання на сході України і деокупації Криму, завдяки призначенню з цих питань окремого посадової особи з Державного департаменту США”, – зауважив Зеленський.

Зеленський подякував США за активну роль “у розвитку результативної співпраці України та НАТО”.

Президент також додав, що відносини Києва та Вашингтона є незмінно міцними, бо базуються на “повній довірі, взаєморозумінні та спільних довготривалих стратегічних інтересах”.

Він також нагадав, що дві палати Конгресу США системно підтримують надання фінансової допомоги Україні, зокрема на 2020 рік така допомога передбачена у сумі майже 700 мільйонів доларів.

Зеленський подякував США за “ефективну санкційну політику” щодо агресора і закликав американських інвесторів вкладати кошти в Україну.

Як інформувала “Новинарня“, до вересня 2019 року повноваження спецпредставника по Україні були покладені на Курта Волкера.

Він пішов у відставку в розпал скандалу з тиском на президента Володимира Зеленського, в ході якого в США почався процес імпічменту Дональда Трампа.

Волкер став другим чиновником адміністрації Трампа, який дав офіційні свідчення в контексті розслідування щодо імпічменту президента США, ініційованого демократами в нижній палаті Конгресу США.

У грудні 2019 року Міністерство закордонних справ України вже заявляло Державному департаменту США про зацікавленість у призначенні нового спецпредставника з питань України після відставки Курта Волкера.

Читайте також:
Волкер про “план Штайнмайєра”: Не варто заступати за червоні лінії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна