Глава Держдепу США Помпео зустрівся із предстоятелем ПЦУ Епіфанієм

 

Держсекретар США Майк Помпео під час візиту до Києва зустрівся з предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 31 січня, інформують у пресслужбі ПЦУ.

Зазначається, що Епіфаній висловив вдячність американській стороні “за тверду і надійну підтримку України як у контексті протидії зовнішнім викликам, з якими продовжує стикатися наша країна, так і на шляху держави і демократичних реформ”.

Помпео та Епіфаній також обговорили виклики для Православної церкви України, зокрема – її діяльність на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму.

“Під час зустрічі була досягнута домовленість про подальшу підтримку двостороннього співробітництва, особливо у сфері захисту свободи совісті та віросповідання“, – йдеться у повідомленні.

На сторінці у Твітері Помпео привітав визнання Православної Церкви України автокефальною церквою з боку Елладської та Александрійської церквами .

Після зустрічі держсекретар США в супроводі митрополита Епіфанія оглянув кафедральний Свято-Михайлівський Золотоверхий собор.

Читайте також:
“Країна, яка годує європейців”: що говорив держсек США під час візиту в Київ

Хто замість Волкера? Зеленський очікує призначення нового спецпредставника Держдепу з питань України

Загороднюк переговорив з Помпео: поскаржився на Росію, відзвітував про оборонну реформу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна