У Лівії загинув кадровий російський офіцер, – ЗМІ

 

У Лівії загинув кадровий офіцер російської армії 27-річний Гліб Мостовий. 

Про це в п’ятницю, 14 лютого, повідомляє російська служба ВВС, раніше повідомлення без вказівки імені військовослужбовця опублікувало російське регіональне видання “Оренград”.

ВВС називає ім’я загиблого – це 27-річний Гліб Мостовий. За даними “Оренграда”, він був снайпером. Його звання не наводиться. Один із знайомих загиблого стверджував, що росіянин вчився у військовому університеті.

Перший заступник глави Акбулакського району Оренбурзької області, де народився і похований Мостовий, заявив ВВС, що загиблий був кадровим офіцером, а не найманцем.

Як відомо, у Лівії йде громадянська війна. Головні сторони конфлікту – визнаний ООН Уряд національної злагоди Фаїза Сараджа в Тріполі і тимчасовий кабінет Абдалли Абдуррахмана ат-Тані в Тобруке за підтримки генерала Халіфи Хафтара.

Хафтар навчався в Москві, він громадянин США. Він був одним з головних наближених колишнього диктатора країни Муаммара Каддафі, але потім виявився в опозиції до нього.

Його армію підтримують російські найманці з так званої Приватної військової компанії Вагнера. Крім того, він користується озброєнням радянського виробництва, частина з якого – наприклад, літаки Су-27, неможливо було купити без схвалення Росії, зазначав бюлетень Intelligence online.

Росія свою участь в лівійській громадянській війні заперечує. Міністерство оборони про загибель військовослужбовців в Лівії не повідомляло.

Як інформувала “Новинарня“, у Лівії вбили російського найманця, який воював на Донбасі.

Читайте також:
Радбез ООН ухвалив резолюцію про припинення вогню в Лівії. Росія утрималась

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна