У Лівії вбили російського найманця, який воював на Донбасі

 

У Лівії загинув росіянин Володимир Скопінов, який раніше воював проти України на Донбасі.

Про смерть 39-річного жителя Санкт-Петербурга з посиланням на спільноти російських найманців повідомило російське “Радіо Свобода”.

Першим про смерть росіянина 27 січня поінформувало співтовариство “Імперський легіон” – підрозділ “Російського імперського руху”, який, за визнанням координатора цієї організації Станіслава Воробйова, під час війни в Донбасі відправив воювати на схід України “близько ста ополченців”.

У пості про загибель Володимира з позивним “Морпіх” у мережі “Вконтакте” повідомляється, що це вже другий росіянин, який загинув у Лівії.

Зі слів Воробйова, Скопінов брав участь на боці “ДНР” у боях за Круглик, Міус, Дебальцеве, отримав поранення.

За непідтвердженою інформацією, до 2015 року Скопінов працював поліцейським у Санкт-Петербурзі.

Як випливає з фотографій в акаунті Скопінова, до того, як стати найманцем, він служив у 61-й окремій Кіркенеській бригаді морської піхоти ЗС РФ.
Бійці цієї бригади, як з’ясували з відкритих джерел волонтери української розслідувальної спільноти InformNapalm, воювали в Сирії, охороняючи Пальміру і беручи участь у супроводі до порту Тартус вогнеметних систем “Солнцепек” під час їх відправки в Росію після завершення активної фази бойових дій.

Як відомо, росіяни воюють у Лівії в складі так званої “ПВК Вагнера” на боці поастанських військ Лівійської національної армії генерала Халіфи Хафтара.

Читайте також:
Ердоган каже, що в Лівії знаходяться ще 2,5 тис росіян з ПВК “Вагнера”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна