Ердоган каже, що в Лівії знаходяться ще 2,5 тис росіян з ПВК “Вагнера”

 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган стверджує, що його країна відправила у Лівію тільки групу військових інструкторів.

Як повідомляє “Новинарня“, Ердоган також порушив тему присутності турецьких сил у Лівії та критику деяких сторін щодо вирішення Туреччини надати військову допомогу лівійському уряду, пише газета Daily Sabah.

“Туреччина направила до Лівії тільки групу інструкторів для підготовки військовослужбовців”, – цитує Ердогана газета.

Він додав, що в Лівії дислокуються іноземні сили, які підтримують Лівійську національну армію  Халіфи Хафтара. Серед них і російська ПВК “Вагнера”, чисельність якої, за даними Ердогана, досягає 2,5 тисячі осіб. 

“З одного боку, у “Вагнера” там 2,5 тис. бійців. Чому це питання не піднімається? Коли ми про це говоримо, вони не відповідають”, – зазначив Ердоган.

Турецький президент також зазначив, що мова йде не тільки про бойовиків ПВК “Вагнера”, але і п’ять тисяч бойовиків із Судану. До того ж там є солдати з Чаду і Нігеру, додав Ердоган.

“Адміністрація Абу-Дабі бере всі можливі ресурси, які може знайти (для підтримки Хафтара)”, – додав Ердоган.

У Лівії зберігається двовладдя. На заході країни у Триполі перебуває сформований за підтримки ООН уряд нацєдності, а на сході розташований парламент. Влада у цій частині Лівії функціонує незалежно від Триполі та спирається на “Лівійську національну армію” на чолі з Халіфою Хафтаром.

Як інформувала “Новинарня“, Парламент Туреччини дав згоду на відправку військових до Лівії.

Читайте також:
Російські найманці з ПВК “Вагнера” покидають лінію фронту в Лівії, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна