Рада закріпить “формулу Штайнмаєра” в законодавстві до “нормандського саміту”, – Разумков

 

Верховна Рада знайде механізм для закріплення “формули Штайнмаєра” в українському законодавстві до наступного саміту “нормандської четвірки”.

Про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів в етері одного з телеканалів, передає “Громадське”.

Разумков нагадав, що найближчі кілька тижнів депутати будуть зайняті розглядом законопроєкту про ринок землі, тому можуть виникнути труднощі, якщо механізмом для закріплення “формули Штайнмаєра” буде законопроєкт.

“Якщо ми говоримо про розгляд законопроєкту, виходити з нього і заходити в інший, поки не ухвалено рішення з цього справді неможливо. Але є інші механізми … Я думаю, що затримки Верховною Радою України для забезпечення інтересів держави і повернення тимчасово окупованих територій, деокупацію і реінтеграції Донбасу точно не буде”, – сказав Разумков.

Як писала “Новинарня“, наприкінці січня координатор ОБСЄ у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи П’єр Морель назвав “формулу Штайнмаєра” простим механізмом, який треба закріпити в українському законодавстві.

Водночас очільник українського МЗС Вадим Пристайко заявив, робота над імплементацією “формули Штайнмаєра” триватиме, жодної федералізації України не буде.

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року  у Парижі відбулася зустріч президентів України, Франції, Росії та канцлерки ФРН.

Читайте також:
Зеленський розповів про мету свого діалогу з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна