Федералізації України не буде, над “формулою Штайнмаєра” працюватимемо, – Пристайко

 

Робота над імплементацією “формули Штайнмаєра” триватиме, жодної федералізації України не буде.

Про це у вівторок, 10 грудня, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко написав у Twitter, інформуючи про основні підсумки зустрічі лідерів країн нормандської четвірки у Парижі.

“Підсумки Норманді. 1. Повне безстрокове припинення вогню до кінця 2019 року. Контроль Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ із розширеним мандатом. Очікуємо її роботи 24/7”, – повідомив міністр.

Другою важливою домовленістю він назвав взаємне звільнення утримуваних осіб у форматі “всіх встановлених на всіх встановлених” до 31 грудня.

“План – завершити якнайшвидше за принципом “всіх на всіх”. Для цього домовились про допуск Червоного Хреста та інших гуманітарних організацій”, – поінформував Пристайко.

За його словами, ще одна домовленість, досягнута на зустрічі в Парижі, стосується розведення військ ще на трьох ділянках.

“Робота над імплементацією “формули Штайнмаєра”. Ніякої федералізації. Україна – унітарна країна. Донбас і Крим – це Україна”, – підкреслив очільник МЗС.

Окрім того, підкреслив він, місцеві вибори на Донбасі можливі лише за українським законодавством та згідно зі стандартами ОБСЄ.

“Наша позиція щодо контролю над кордоном незмінна. Поступово рухатимемося в цей бік”, – зазначив Пристайко.

Він нагадав, що наступна зустріч лідерів країн “нормандської четвірки” відбудеться за 4 місяці.

Як повідомляла “Новинарня“, 9 грудня у Парижі відбулася зустріч президентів України, Франції, Росії та канцлерки ФРН.

Читайте також:
“Ні миру, ні капітуляції, і це радше добре”, – Геращенко про Н4

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.