Зеленський розповів про мету свого діалогу з Путіним

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що веде діалог з лідером РФ Володимиром Путіним для того, щоби визволяти з полону українців.

Як передає “Новинарня“, про це він сказав в інтерв’ю ізраїльському “9 каналу”.

Говорячи про діалог Путіним, Зеленський пояснив, що він почався з повернення українських моряків і кораблів.

Після – поновилися контакти в “нормандському форматі“. Він також наголосив, що в України є претензії до бойовиків, яких підтримує РФ.

“А як по-іншому. По-іншому нічого ми не закінчимо, нікого не повернемо. Є люди, які на тій стороні знаходяться у в’язницях там. Різні, наші люди, українці, активісти, кримчани, яких перевезли на територію Росії. Отже, з ким мені їх вирішувати? Мені треба їх вирішувати з тим, хто все вирішує там. Це президент Російської Федерації. Я по-іншому людей не заберу”, – сказав президент України.

Зеленський нагадав, що на Донбасі щодня гинуть люди – і це не образність.

“Люди або поранені, або важко поранені. Нам кажуть там: “Не вбили, а поранили”. А я кажу: “А якщо важко поранили, людину перевезли в лікарню, а вона, на жаль, через тиждень померли, померла – це не вбили?”. “Ні, це її поранено”. Ні! Це вбили її. Вбили!”, – заявив він.

“Що стосується того, як піде далі, ось в цьому плані я бачу діалог. У плані виведення військ з території тимчасово окупованої, тут, звичайно, я вважаю, що тільки Росія це може зробити, тільки вони. Ці війська повинні бути виведені з нашої території. Ось тут я поки що не бачу руху”, – розповів Зеленський.

Як писала “Новинарня“, президент Сербії Александр Вучич заявив, що втомився від лекцій лідерів ЄС про його зв’язки з Росією.

Читайте також:
Позиція Зеленського слабка, і це саме те, чого хоче Путін, – Сенцов

Загострення на фронті: Україна буде зв’язуватися зі сторонами “нормандського формату”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна