У віці 103 роки помер знаменитий актор Кірк Дуглас

 

У Беверлі-Гіллз у віці 103 років помер славетний американський актор Кірк Дуглас.

Про смерть Кірка Дугласа 5 лютого повідомила його родина.

Його син, актор Майкл Дуглас, написав в “Інстаграмі”: “Для всього світу мій батько був легендою, актором з золотого віку кінематографа, гуманістом, чия прихильність ідеям справедливості повинна бути прикладом для всіх нас… Він прожив хороше життя, а залишив після себе фільми, які дивитимуться і майбутні покоління”.

Кірк Дуглас знявся більш ніж у 80 стрічках, серед яких – “Спартак” Стенлі Кубрика, “Жага до життя”, “Чемпіон”, “Стежки слави”, “Злі й красиві”, “Сім днів у травні”, “Круті хлопці”, “Лють”, “Улісс”, “Великий карнавал”, “Людина без зірки”, “Вікінги”, та ін.

Нагороди. “Жага до життя” 1956 року принесла Дугласу премію “Золотий глобус” за роль Вінсента Ван Гога. Також він тричі був номінований на “Оскар” як “найкращий актор” (за ролі у фільмах “Чемпіон” 1949 року, “Поганець і красуня” 1952 року, “Жага до життя”), але отримав найвищу премію тільки у 1996 році за видатну кар’єру.

Кірк Дуглас (ім’я при народженні – Іссур Даніелович) народився 9 грудня 1916 року в Нью-Йорку в родині єврейських емігрантів з-під Могильова (Білорусь). Кар’єру він почав уже після Другої світової війни.

У 1970-х роках Дуглас-старший спробував себе в режисурі: зняв і зіграв головні ролі у фільмах “Нероба” та “Загін”.

У 1996 році Кірк Дуглас переніс інсульт, від наслідків якого не зовсім оговтався. Після хвороби він уже не міг зніматися.

Читайте також:
Помер визначний актор Сергій Юрський, який підтримував Україну у війні з РФ. ЦИТАТИ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна