ООС: найгарячіше – знову на Луганщині, троє бійців поранені

 

Протягом доби 2 лютого збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Про це повідомив пресцентр Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

Вчора, 2 лютого, внаслідок ворожих обстрілів було поранено двох українських захисників, ще один військовослужбовець отримав бойове ураження.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) противник здійснив чотири обстріли по наших позиціях, а саме:
два рази поблизу Пісків – із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
неподалік Лебединського – зі станкового протитанкового гранатомета (9 пострілів), а також із великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
поруч із Василівкою – з автоматичного гранатомета, великокаліберного кулемета та іншої стрілецької зброї.

Вісім ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності ОТУ “Північ” (Луганський напрямок):
чотири рази в районі населеного пункту Луганське – з мінометів калібру 82 мм противник випустив 34 міни, а також відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
двічі поблизу Кримського – з 82-мм міномета (25 мін), озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
поруч із Новотошківським – з міномета калібру 120 мм (6 мін);
неподалік населеного пункту Гладосове – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“На всі обстріли російських окупантів підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь із дозволеного озброєння”, – заявили в штабі ОС.

Із початком доби понеділка, 3 лютого, станом на 7:00, російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає.

Читайте також:
Держсекретар США Майк Помпео підтримав поранених воїнів у київському госпіталі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна