На Житомирщині затримали на хабарі посадовця ДМСУ, дезертира-прикордонника та його дружину з міліції

 

На Житомирщині оперативники Служби безпеки України затримала дезертира ДПСУ, який майже п’ять років переховувався від слідства в Російській Федерації.

Затримання відбулося в суботу, 1 лютого, повідомляє УНІАН з посиланням на речницю СБУ в Житомирській області Ірину Мартинюк.

За її словами, сьогодні затримано на пропозиції хабаря трьох осіб – посадовця Державної міграційної служби Житомирщини, колишню працівницю МВС та колишнього контрактника Держприкордонслужби, який перебував у розшуку за дезертирство.

Мартинюк розповіла, що в березні 2015 року військовослужбовець Житомирського прикордонного загону зрадив присязі – після відпустки не повернувся до місця проходження служби та виїхав до РФ, де переховувався від слідства.

Для нелегального повернення в Україну дезертира через використання підроблених документів його дружина – колишня працівниця міліції – запропонувала гроші головному спеціалісту регіонального управління ДМСУ. Цей посадовець мав сприяти подружжю в оформленні для зрадника фіктивного паспорта громадянина України та індивідуального податкового номера з новими установчими даними.

Для отримання фальшивих документів дезертир нелегально перетнув державний кордон з Російською Федерацією та прибув на територію України.

Правоохоронці затримали зловмисницю та її чоловіка в обласному відділенні Державної міграційної служби, куди вони прийшли для одержання обіцяних документів.

Тривають слідчі дії в межах кримінального провадження за ч. 4. ст. 27 ( та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про дезертирство

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.