Під гранатометним обстрілом на Луганщині загинула медик 93 омбр Клавдія Ситник

 

У зоні проведення операції Об’єднаних сил у Луганській області внаслідок ворожого обстрілу загинула 33-річна медик 93-ї механізованої бригади ЗСУ Клавдія Ситник.

Як передає “Новинарня“, про бойову втрату вдень у суботу, 1 лютого, повідомили пресцентр штабу ОС та побратими полеглої.

“З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні, 1 лютого, в результаті злочинних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ позицій українських захисників поблизу Новотошківського, загинула старший бойовий медик одного з підрозділів Об’єднаних сил.
Під час доставки медикаментів на позицію жінка потрапила під ворожий обстріл та отримала множинні осколкові поранення, несумісні з життям”, – зазначили в пресцентрі ОС.

Командування Об’єднаних сил висловило глибокі співчуття рідним та близьким полеглої української захисниці.

У пресслужбі 93 омбр “Холодний Яр” назвали ім’я загиблої посестри, її звання й посаду: старший бойовий медик механізованої роти сержант Ситник Клавдія Володимирівна (дівоче прізвище – Король).

“Вона загинула від наскрізного уламкового поранення в грудну клітину зліва, коли несла ліки хворому бійцю. Клавдія була у засобах захисту.
У цей час цю ділянку фронту обстрілювали з мінометів, станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Експерти ще встановлюють, уламком від якого саме снаряда було вбито нашого медика”, – сказано в повідомленні.

Клавдія Король народилася 25 лютого 1986 року у смт Зачепилівка на Харківщині, постійно там проживала.

Закінчила Красноградський медичний коледж, була фельдшером за освітою, проходила практику на швидкій допомозі.

У лютому 2017 року призвалася на військову службу в Зачепилівському військкоматі. Уклала трирічний контракт зі Збройними силами.

Служила у 54-й окремій механізованій бригаді ЗСУ, а у жовтні 2019 року перейшла до “холодноярців”, коли бригада тренувалася на Яворівському полігоні.

Клавдія Ситник

Сьогодні осиротіла донька Юлія 2008 року народження. Також у Клавдії залишилися тато, мама і молодша сестра, яка має інвалідність, розповіли в бригаді.

“Вона була відвертою і справедливою. Щира, конкретна, якщо правду, то в лоба! Справжній правдоруб. За це її і любили”, – каже про загиблу друг Анатолій із її рідного міста.

93-тя бригада висловлює глибокі співчуття рідним, близьким та побратимам бойового медика у зв’язку з тяжкою втратою.

За даними з соцмереж, обстріл біля н.п. Новотошківське Попаснянського району стався близько 13:30, окупанти били з АГС-17.

Нагадаємо, бойові втрати ОС у січні становили 11 осіб.

Клавдія Ситник – перша втрата української армії на фронті в лютому 2020 року.

У 2019 році в боях і внаслідок обстрілів на фронті загинули три жінки – військовослужбовиці ЗС України: Яна Червона “Відьма” із 46 обсп “Донбас-Україна” (також у Попаснянському районі Луганщини), Ярослава Никоненко зі 101 обро ГШ, медик Ірина Шевченко із 36 обрмп ВМС.

Читайте також:
11 загиблих героїв січня: ОБЛИЧЧЯ, ІСТОРІЇ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна