Як вибрати перфоратор? ℗

 

Перфоратор — один із найбільш необхідних при ремонті та будівництві інструментів. Потужний пристрій дозволяє легше працювати з твердими матеріалами (цегла, бетон). Ціна перфоратора може бути різною, в залежності від потужності, виробника та інших нюансів. Щоб вибрати оптимальний варіант, потрібно знати принцип дії пристрою та бути ознайомленим з іншими важливими параметрами.

Ударний дриль чи перфоратор?

Деякі новачки плутають ударний дриль з перфоратором. На їхню думку, дриль навіть краще, так як може замінити одразу два інструменти. Але це не так: дриль, в першу чергу, це дриль, а ударна функція в ньому — допоміжна. Потужність такого пристрою набагато менша, хоча і вона може впоратися з бетонною або цегляною стіною.

Перфоратор — більш потужний електроінструмент, який виконує ударні рухи, що дозволяє виконувати демонтаж стін з твердих матеріалів. При роботі з таким пристроєм не потрібні зайві зусилля, а обробка матеріалів проводиться швидше.

Критерії вибору

Для початку визначаються з типом інструменту: вертикальний або горизонтальний. Вертикальні моделі потужні, швидше охолоджуються, розраховані на тривалу роботу. Горизонтальні моделі підійдуть для роботи в вузькому місці через особливості конструкції.

Незалежно від типу виконання, перфоратор може свердлити, вести свердління з ударом, проводити удар для отворів в стінах. Уваги заслуговують такі моменти:

  • Потужність. Чим вище цей показник, тим більша сила удару. Але дуже потужні моделі важать помітно більше легких моделей. В той же час потужні перфоратори можуть використовуватися як відбійні молотки.
  • Енергія удару. Показник в джоулях: 1-2 Дж — легкі пристрої, 8-15 Дж — потужний професійний інструмент.
  • Частота удару 200-7500 уд/хв. Чим частіше виконується удар, тим легше руйнувати матеріал.
  • Кількість обертів свердла 240-2300 об/хв. Для побутових умов достатньо показника 150 об/хв.
  • Тип патрона SDS-Plus або SDS-Max.

Це стандартні параметри, на які звертають увагу в першу чергу. Але обладнання може мати і додаткові функції, наприклад, можливість зміни швидкості обертання свердла, реверс для зручного видалення свердла, плавний старт, антивібраційна система.

При виборі перфоратора дуже важливо надати перевагу надійному виробнику. Серед таких брендів — DeWALT, Bosch, Einhell, Makita. Інструмент відомих брендів розрахований на тривалу роботу, в ньому використовуються потужні двигуни, а сам перфоратор постачається в зручному кейсі, який захищає його від пилу.

інформація публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна