Бабікова хочуть відсторонити від посади в ДБР. Є судовий позов

 

До Окружного адміністративного суду Києва подали позов, яким намагаються відсторонити від посади скандального першого заступника голови Держбюро розслідувань Олександра Бабікова.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 30 січня, інформує пресслужба суду.

Зазначається, що в суд подали позов, яким намагаються оскаржити рішення комісії, яке визначило переможців конкурсу на посади в ДБР.

“Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Конкурсної комісії Державного бюро розслідувань від 10 січня 2020 року про визначення переможців у конкурсі для призначення на посади першого заступника та заступників директора ДБР”, – йдеться у повідомленні речників ОАСК.

Також позивач просить суд зобов’язати Комісію допустити його до участі у зазначеному конкурсі.

Суд відкрив провадження за адміністративним позовом.

Розгляд справи буде проходити в спрощеного порядку позовного провадження без попередження (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Як інформувала “Новинарня“, 20 січня стало відомо, що Олександр Бабіков став заступником директора Державного бюро розслідувань.

Проти призначення Бабікова на посаду, нагадаємо, виступали родини Героїв Небесної Сотні. Вони акцентували, що адвокат Януковича не зможе належним чином розслідувати справи Майдану.

Втім, в.о. директора ДБР Венедіктова заявляла, що конфлікт інтересів відсутній. Говорили про це й члени конкурсної комісії.

Втім, адвокатка родичів Закревська, яка розуміється у цих справах, заперечує точку зору конкурсної комісії та каже, що Олександр Бабіков безпосередньо захищав Януковича.

“Був його адвокатом щонайменше у трьох кримінальних справах. Зокрема – у справі щодо застосування сили і розстрілів під час протестів взимку 2014-го року,, де рідні загиблих і поранені, які сиділи вчора на зустрічі з в.о. директора ДБР є потерпілими… Захист Януковича здійснювався Олександром Бабіковим щонайменше з 2017-го по 2019-й рік. Бабіков захищав інтереси Януковича як підозрюваного на досудовому розслідуванні, приймав участь в судових засіданнях, надавав документи на підтвердження повноважень, складав і надавав процесуальні документи”, – аргументує Євгенія Закревська

28 січня Бабіков зібрав брифінг, на якому заявив, що не представляв інтереси експрезидента Віктора Януковича в якості адвоката.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна