Справа Сергієнка: до суду скерували обвинувальний акт щодо одного з підозрюваних

 

Офіс Генерального прокурора 24 січня 2020 року направив до суду обвинувальний акт щодо одного з підозрюваних у викрадені та вбивстві в 2014 році журналіста та учасника Євромайдану Василя Сергієнка.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 27 січня, інформують у пресслужбі ОГП.

Там зазначили, що досудове розслідування у кримінальному провадженні завершував Центральний апарат Державного бюро розслідувань. Кого саме стосується обвинувальний акт, правоохоронці не повідомили.

Також підозрюваному у вбивстві журналіста та ще одній особі інкримінують участь у злочинній організації, яка діяла у період з листопада 2013 року по липень 2015 року на території Київської та Черкаської областей.

Читайте також:
Стартував новий конкурс журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

Як повідомляла “Новинарня“, 4 квітня 2014 року Василя Сергієнка викрали з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. При викраденні його били та нанесли поранення ножем. Мати журналіста бачила, як його вивозять на машині.

Наступного дня тіло його було знайдено за 15 кілометрів від міста зі слідами знущань.

В організації викрадення, катуванні та вбивстві Сергієнка підозрюють Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Максима Русіна та Романа Недибалюка, яких затримували впродовж 2015-2017 років.

У липні 2017 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та одного з виконавців викрадення і вбивства.

Наприкінці серпня суд відпустив із СІЗО під домашній арешт Вадима Мельника. Мельник безперервно перебував під вартою з 18 травня 2017 року. Прокурори також клопотали про те, щоб на два місяці продовжити арешт обвинуваченому у виконанні вбивства Володимиру Воронкову і змінити запобіжний захід із домашнього арешту на перебування в СІЗО Вікторові Горбенку й Романові Недибалюку, яких обвинувачують у виконанні викрадення журналіста.

Суддівська колегія залишила під вартою Воронкова, а Горбенка і Недибалюка під цілодобовим домашнім арештом.

У червні суд відпустив під домашній арешт фігурантів справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка Романа Недибалюка і Віктора Горбенка.

У грудні суд Черкащини залишив Володимира Воронкова під вартою.

Читайте також:
Писати й не боятись. Стартував конкурс на здобуття журналістської премії імені Василя Сергієнка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.