Суд відпустив з-під варти обвинуваченого в організації вбивства журналіста Сергієнка

 

На Черкащині 22 серпня суд відпустив із СІЗО під домашній арешт Вадима Мельника, якого обвинувачують в організації вбивства журналіста, учасника Євромайдану Василя Сергієнка.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Прокуратура просила суд продовжити тримання під вартою на два місяці, мотивуючи це тим, що Мельник може втекти від слідства, впливати на свідків чи потерпілих. Адвокати просили відпустити клієнта під заставу в розмірі 153 тисяч гривень.

Однак суд відхилив обидва клопотання і відправив Мельника під домашній арешт.

Той, своєю чергою, заявив, що вини не визнає і тікати від слідства не планує. До цього обвинувачений перебував під вартою з 18 травня 2017 року. Крім цього, суд задовольнив клопотання прокуратури і залишив під вартою обвинуваченого у виконанні вбивства Володимира Воронкова, але попри клопотання прокурорів залишив під домашнім арештом Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, яких обвинувачують у виконанні викрадення журналіста.

Нагадаємо, що журналіста вбили з особливою жорстокістю — йому завдали 17 колото-різаних ран. Василь Сергієнко розслідував і викривав корупційні схеми місцевої еліти Черкащини за часів Януковича, був активним учасником Революції гідності. Його викрали та жорстоко вбили 4 квітня 2014 року у Черкаській області.

Як повідомляла “Новинарня“, Печерський суд Києва пом’якшив запобіжний захід ексбійцю підрозділу спецназу “Омега”, снайперові Дмитру Хмілю, якого підозрюють у вбивстві активіста Євромайдану Олександра Храпаченка.

Читайте також:
У Кропивницькому біля СІЗО вбили адвоката

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна