Убивство журналіста Сергієнка: двох підозрюваних випустили під домашній арешт

 

Городищенський районний суд Черкаської області відпустив під домашній арешт двох фігурантів справи про вбивство Героя України журналіста Василя Сергієнка, скоєне у 2014 році.

Про це в середу, 26 червня, повідомила адвокат Євгенія Закревська на своїй сторінці у Facebook.

«Горбенка і Недибалюка випустили під домашній арешт», – написала вона.

Як відомо, Василь Сергієнко, який мешкав у Корсуні-Шевченківському на Черкащині, був активістом партії “Свобода”. 4 квітня 2014 року його викрали з дому. Наступного дня тіло журналіста виявили в лісі за 15 км від Корсуня-Шевченківського зі слідами тортур – експерти нарахували на ньому 17 колоторізаних ран.

Віктор Горбенко та Роман Недибалюк, яких підозрюють у викраденні журналіста, перебували під вартою без права на заставу.

Наразі під вартою залишаються підозрювані Вадим Мельник (як організатор) та Володимир Воронков (імовірний виконавець).

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році під тиском активістів суд у Черкасах повернув під арешт підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка.

Читайте також:
Писати й не боятись. Стартував конкурс на здобуття журналістської премії імені Василя Сергієнка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна