Бойовики зайшли на колишні позиції ОС біля Петрівського, – УС СЦКК

 

Російські гібридні війська зайшли на колишні позиції Об’єднаних сил на ділянці розведення біля села Петрівське та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями по своїх же позиціях.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 27 січня, поінформували в пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

Так, українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зафіксувала дії збройних формувань Російської Федерації щодо імітації порушення розведення сил та засобів у межах ділянки розведення №3 Петрівське.

“Озброєні члени збройних формувань Російської Федерації, використовуючи рельєф місцевості та високу рослинність, зайшли на ділянку розведення на місця позицій підрозділів Об’єднаних сил, які були вивільнені при розведенні, та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями у бік збройних формувань Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що все відбувалося на відстані 250 метрів від відеокамери спостереження ОБСЄ, яка, на думку окупантів, має надати безапеляційні докази факту порушення розведення сил та засобів з боку Збройних сил України.




“Метою таких дій може бути загострення ситуації на ділянці розведення, яка в подальшому може призвести до повернення військ на вихідні позиції до розведення або зайняття нових вигідних рубежів збройними формуваннями РФ у зазначеному районі”, – наголошують в УС СЦКК.

Читайте також:
“ДНР” показала демонтаж власних окопів у Петрівському. ФОТО

Як писала “Новинарня“, 22 листопада окупаційні війська вже відкривали провокаційний вогонь у межах ділянки розведення №3 в районі населеного пункту Петрівське.

Нагадаємо, розведення військ у районі Богданівки-Петрівського відбулося 9-11 листопада із затриманням на одну добу.
При цьому 10 листопада внаслідок обстрілу із ПТКР під Новогнатівкою було підбито автомобіль “Урал” 128-ї бригади, четверо бійців отримали поранення. Такі дії бойовиків були названі провокаціями з метою зірвати розведення.

Розведення сил у районі Богданівка-Петрівське стало можливим після дотримання на цій ділянці “режиму тиші” протягом більш як семи діб.
Сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції, проводять розмінування та розбирають старі фортифікаційні споруди.

На відміну від ділянок розведення №1 (Станиця Луганська) і №2 (Золоте/Катеринівка), на ділянці №3 біля Богданівки відступ ЗСУ не охоплює населені пункти, тоді як бойовики мали б піти із села Петрівське.

Читайте також:
Окупанти блокують місію ОБСЄ біля Петрівського, де відбулося розведення, – УС СЦКК

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна