Окупанти блокують місію ОБСЄ біля Петрівського, де відбулося розведення, – УС СЦКК

 

Бойовики на Донбасі блокують пересування спостерігачів ОБСЄ біля ділянок розведення сил на Донбасі. Українська сторона СЦКК підкреслює, що перешкоджання СММ ОБСЄ триває четвертий день поблизу Петрівського.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в суботу, 25 січня, інформують у пресцентрі Операції об’єднаних сил.

“У щоденному звіті від 24 січня 2020 року СММ ОБСЄ інформує, що на блокпості приблизно за 3 км північніше ділянки розведення сил та засобів в районі населеного пункту Петрівське представники збройних формувань Російської Федерації знову заборонили патрулю Місії проїзд на південь у напрямку до цього населеного пункту“, – йдеться у повідомленні.

У звіті СММ наголошується, що в результаті цього спостерігачі не мали можливості провести моніторинг району та дістатися до камери СММ.

Представники патруля СММ наголошують, що цивільні автомобілі в цей час вільно проїжджали через блокпост в обох напрямках.

Такі дії тривають четвертий день поспіль та можуть мати за мету приховати діяльність збройних формувань Російської Федерації та порушення Мінських домовленостей”, – звертає увагу Українська сторона СЦКК.

Як інформувала “Новинарня“, 26 листопада 2019 року російські гібридні війська обстріляли ділянку розведення в Петрівському.

Читайте також:
“ДНР” показала демонтаж власних окопів у Петрівському. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна