“ДНР” показала демонтаж власних окопів у Петрівському. ФОТО

 

Бойовики терористичної організації “Донецька народна республіка” через підконтрольні їм сепаратистські ЗМІ заявляють про початок демонтажу фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення.

Про це в п’ятницю, 22 листопада, пише, зокрема підконтрольне російським самозванцям видання “ДАН”.

“Народна міліція” ДНР” приступила до нового етапу розведення сил і засобів на ділянці “Петрівське – Богданівка” – демонтажу фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення”, – йдеться у повідомленні сепарЗМІ.

Зазначається, що процес також передбачає ліквідацію невибухових загороджень в зоні відведення військ.

Видання ілюструє матеріал фоторепортажем з позицій бойовиків:

ДНР - розведення - Петрівське 2 ДНР - розведення - Петрівське 3 ДНР - розведення - Петрівське 4 ДНР - розведення - Петрівське 1 ДНР - розведення - Петрівське 6 ДНР - розведення - Петрівське 7 ДНР - розведення - Петрівське 8 ДНР - розведення - Петрівське 9 ДНР - розведення - Петрівське 10 ДНР - розведення - Петрівське 11 ДНР - розведення - Петрівське
<
>
Ділянка розведення в районі Петрівського. Ілюстративне фото

Зазначається, що за заходами спостерігають співробітники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і представники “ДНР” в Спільному центрі з контролю й координації режиму припинення вогню.

За словами бойовиків, завершити демонтаж фортифікацій очікується 4 грудня.

Як інформувала “Новинарня“, вчора ДСНС також звітувала про демонтаж бліндажів позицій ЗСУ.

Нагадаємо, розведення військ у районі Богданівки-Петрівського відбулося 9-11 листопада із затриманням на одну добу.
При цьому 10 листопада внаслідок обстрілу із ПТКР під Новогнатівкою було підбито автомобіль “Урал” 128-ї бригади, четверо бійців отримали поранення. Такі дії бойовиків були названі провокаціями з метою зірвати розведення.

Розведення сил у районі Богданівка-Петрівське стало можливим після дотримання на цій ділянці “режиму тиші” протягом більш як семи діб.
Сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції, проводять розмінування та розбирають старі фортифікаційні споруди.

На відміну від ділянок розведення №1 (Станиця Луганська) і №2 (Золоте/Катеринівка), на ділянці №3 біля Богданівки відступ ЗСУ не охоплює населені пункти, тоді як бойовики мали б піти із села Петрівське.

Читайте також:
128 огшбр звітує про завершення розмінування біля Петрівського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна