Біля Петрівського та Богданівки ДСНС демонтує бліндажі. ФОТО

 

У районі розведення сил біля населених пунктів Петрівське і Богданівка Волноваського району Донецької області розпочато роботи з демонтажу фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 21 листопада, інформує пресслужба Головного управління ДСНС у Донецькій області.

“Триває проведення робіт з розмінування в районі розведення сил біля населених пунктів Петрівське-Богданівка Волноваського району Донецької області. Водночас відсьогодні в районі розведення сил розпочала роботу інженерна група ДСНС України”, – йдеться у повідомленні.

Фото: пресцентр ДСНС

Зазначається, що станом на 14:40 здійснено повний демонтаж двох бліндажів.

Фото: пресслужба ДСНС

При цьому піротехніками ДСНС під час супроводу інженерних робіт обстежено територію площею 0,01 га, вилучено та знешкоджено 3 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Фото: пресцентр ДСНС

Продовження робіт заплановано на 09:00 22 листопада.

Як відомо, розведення на ділянці № 3 “Петрівське” відбувалося в районі села Богданівка та підконтрольного російським гібридним силам селища Петрівське. У Богданівці наразі живуть семеро місцевих жителів. Всі вони – пенсіонери.

Нагадаємо, розведення військ у районі Богданівки-Петрівського відбулося 9-11 листопада із затриманням на одну добу.
При цьому 10 листопада внаслідок обстрілу із ПТКР під Новогнатівкою було підбито автомобіль “Урал” 128-ї бригади, четверо бійців отримали поранення. Такі дії бойовиків були названі провокаціями з метою зірвати розведення.

Розведення сил у районі Богданівка-Петрівське стало можливим після дотримання на цій ділянці “режиму тиші” протягом більш як семи діб.
Сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції, проводять розмінування та розбирають старі фортифікаційні споруди.

На відміну від ділянок розведення №1 (Станиця Луганська) і №2 (Золоте/Катеринівка), на ділянці №3 біля Богданівки відступ ЗСУ не охоплює населені пункти, тоді як бойовики мали б піти із села Петрівське.

Читайте також:
128 огшбр звітує про завершення розмінування біля Петрівського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.