Бойовики зірвали розведення сил у районі Богданівки і Петрівського

 

У п’ятницю, 8 листопада, ворог зірвав процес розведення сил біля села Петрівське на Донеччині, не повідомивши про готовність до дій.

Таким чином противник вкотре порушив міжнародні домовленості, про це поінформували у пресцентрі штабу ООС.

“Сьогодні, 8 листопада, о 12:00 годині, українська сторона готова була розпочати практичний процес розведення сил та засобів на ділянці №3, що в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області. Дата була визначена, враховуючи останнє порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення №3, яке було зафіксовано 30 жовтня цього року. Цей факт відображений у щоденному звіті Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ від 31 жовтня. Повідомлення про готовність до розведення сьогодні, 8 листопада, від ворожої сторони не надійшло. Таким чином противник зірвав не тільки процес розведення, а й вкотре порушив міжнародні домовленості”, – йдеться у повідомленні.

Вранці 8 листопада командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко оголосив про готовність української сторони до початку процесу розведення сил та засобів на ділянці №3, що в районі населених пунктів Богданівка – Петрівське Донецької області.

Раніше Начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак анонсував, що розведення військ на Донбасі в районі Петрівського розпочнеться у п’ятницю, 8 листопада, о 12:00.

Нагадаємо, розведення військ біля Золотого на Луганщині почалося 29 жовтня. Спостерігачі СММ ОБСЄ переписали серійні номери автоматів у військових з обох сторін. Штаб ООС 1 листопада заявив про завершення розведення.
Наступні заходи з розмінування і розбирання фортифікаційних споруд триватимуть 30 днів.

Як стало відомо, підконтрольне Україні селище Золоте-4 не входить у ділянку відведення сил.

На 4 листопада було заплановано початок розведення військ у Петрівському Донецької області, однак українська сторона відклала його через недотримання семиденного режиму припинення вогню.

Читайте також:
Розведення сил у Петрівському почнеться 9 листопада, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна