Окупанти обстріляли ділянку розведення в Петрівському

 

Збройні формування Російської Федерації провокують українські війська на вогонь у відповідь в зоні розведення військ, сподіваючись, що українські захисники влучать по ділянці розведення №3 “Петрівське”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 листопада, інформує пресцентр штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

“Сьогодні вранці, 26 листопада, російські найманці здійснили обстріл зі своїх позицій в районі Петрівського з АГС по наших позиціях поблизу Старогнатівки. Але таких обстрілів з початку доби вже здійснено 3 – із застосуванням автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметі – з 06.40 до 06.45, 09.16 – 09.25 та 09.30 — 09.50”, – йдеться у повідомленні.

Згідно зі схемою, оприлюдненою штабом, російські окупанти продовжують вести вогонь в безпосередній близькості до меж ділянки розведення.

“Розрахунок збройних формувань Російської Федерації очевидний. Спровокувавши вогонь у відповідь, вони сподіваються на те, що наші захисники влучать по ділянці розведення №3 “Петрівське”, – кажуть у пресцентрі.

У вечірньому зведенні речники акцентують, що провокації з боку ЗС РФ відбуваються напередодні зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську.

Читайте також:
“ДНР” показала демонтаж власних окопів у Петрівському. ФОТО

Як писала “Новинарня“, 22 листопада окупаційні війська вже відкривали провокаційний вогонь у межах ділянки розведення №3 в районі населеного пункту Петрівське.

Нагадаємо, розведення військ у районі Богданівки-Петрівського відбулося 9-11 листопада із затриманням на одну добу.
При цьому 10 листопада внаслідок обстрілу із ПТКР під Новогнатівкою було підбито автомобіль “Урал” 128-ї бригади, четверо бійців отримали поранення. Такі дії бойовиків були названі провокаціями з метою зірвати розведення.

Розведення сил у районі Богданівка-Петрівське стало можливим після дотримання на цій ділянці “режиму тиші” протягом більш як семи діб.
Сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції, проводять розмінування та розбирають старі фортифікаційні споруди.

На відміну від ділянок розведення №1 (Станиця Луганська) і №2 (Золоте/Катеринівка), на ділянці №3 біля Богданівки відступ ЗСУ не охоплює населені пункти, тоді як бойовики мали б піти із села Петрівське.

Читайте також:
128 огшбр звітує про завершення розмінування біля Петрівського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна