У Чечні за мем з Кадировим в одязі священника затримали 25 людей

 

У кількох містах Чечні затримали 25 людей за поширення колажу із зображенням чоловіка, схожого на Рамзана Кадирова, в одязі православного священика.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в суботу, 25 січня, інформує “Кавказ.Реалії”.

Зазначається, що затримання відбулися 24 січня, серед затриманих є школярі та пенсіонери. При цьому силовиків цікавили не тільки ті люди, хто розсилав колаж, а й ті, хто отримував.

Затриманих перевезли до райвідділу, де побили і протримали ніч без складання протоколів або оформлення будь-яких документів.

На початку листопада був оприлюднений відеозапис засідання уряду у Чечні, під час якого Рамзан Кадиров закликав спецслужби, поліцію, регіональну владу і громадські організації виявляти тих, хто “ображає честь”, “порушує згоду між людьми, бреше, влаштовує розбрат” в інтернеті і переслідувати їх, “навіть якщо для цього будуть порушені всі закони”.

Пізніше прессекретар Кадирова Альва Карімов заявив, що BBC, які першими переклали виступ глави республіки із чеченської, спотворили його слова.

Водночас, журналісти проєкту Радіо Свобода і “Голосу Америки” “Настоящее время”, які знають чеченську мову, підтвердили, що переклад слів Кадирова правильний.

Речник російського президента Дмитро Пєсков заявив у свою чергу, що заяви Рамзана Кадирова силовики перевіряти не будуть.

Читайте також:
“Непрацездатність”: Рамзан Кадиров тимчасово залишив посаду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна