Працівників торгпредставництва РФ у Японії підозрюють у крадіжці секретних даних

 

Влада Японії звернулась в посольство Росії в Токіо з проханням сприяти явці в поліцію двох співробітників російського торгпредставництва, яких підозрюють у придбанні секретних комерційних даних у колишнього працівника телекомунікаційної компанії SoftBank.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними газети Mainichi, поліція затримала 48-річного співробітника, який визнав, що в лютому 2019 року завантажив із сервера компанії конфіденційну інформацію і передав її росіянам.

Крім того, він визнав, що пішов на цей крок, адже потребував грошей, які отримав від співробітників російського торгпредства готівкою. Він також назвав поліції імена своїх контрагентів.

Газета Sankei пише, що один з них залишається чинним співробітником, що володіє “дипломатичними привілеями”. Другий, за даними видання, повернувся в Росію в 2017 році, однак не має відношення до цієї історії.

Читайте також:

У Давосі “сантехніків” із диппаспортами РФ звинуватили в шпигунстві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна