У Давосі “сантехніків” із диппаспортами РФ звинуватили в шпигунстві

 

Спецслужби Швейцарії зірвали спецоперацію двох агентів Російської Федерації, які видавали себе за сантехніків у Давосі.

Спецоперація начебто була спрямована проти засновника британського фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера.

Про це у понеділок, 20 січня, повідомило видання Tages-Anzeiger.

“Швейцарські служби безпеки завадили російській шпигунській операції в Давосі, можливо, націленій на мене”, – написав Браудер у твіттері.

Видання повідомляє, що інцидент стався в серпні 2019 року.

Агенція Reuters із посиланням на місцеву поліцію повідомляє, що зв’язку між візитом росіян у Давос і Всесвітнім економічним форумом встановлено не було. Також речниця поліції заявила, що правоохоронці не ідентифікували їх як “сантехніків”.

“Це правда, що ми перевірили двох громадян РФ у Давосі, і вони показали дипломатичні паспорти, але ми не змогли встановити причину, щоб їх затримати. Їм дозволили виїхати”, – заявила прессекретарка.

Як пише “Ліга”, Браудер є одним з ініціаторів прийняття в США “закону Магнітського“, який розкривав схему розкрадання з бюджету РФ і передбачав візові та економічні санкції щодо громадян Росії, причетних, на думку США, до порушень прав людини.

Нагадаємо, 21 січня у швейцарському Давосі стартував Всесвітній економічний форум, в якому візьмуть участь президенти України, Росії, США та інших країн.

Читайте також:
Обміняні російські шпигуни з Одеси отримали “громадянство ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна