Обміняні російські шпигуни з Одеси отримали “громадянство ДНР”

 

Викриті в Одесі агенти російських спецслужб Денис Хитров та Валерій Пікалов, яких обміняли у вересні 2019 року, отримали так зване “громадянство ДНР”.

Як повідомляє “Новинарня“, пропагандистську історію шпигунів переповідають сепаратистські ресурси.

Зазначається, що після обміну 7 вересня 2019 року Хитров та Пікалов прибули в Донецьк.

“Нас зустріли та поселили”, – розповіли чоловіки під прицілом пропагандистських телекамер на спеціально скликаній “пресконференції”.

Згодом, кажуть, отримали “громадянство” невизнаної республіки.

Як інформувала “Новинарня“, 7 вересня відбувся обмін у форматі “35 на 35”. Тоді на бік ОРДЛО були передані, в тому числі, й Пікалов та Хитров.

За даними СБУ, Пікалов та Хитров працювали на Одещині під безпосереднім керівництвом головного розвідувального управління Генштабу РФ.

За час своєї діяльності члени групи завербували низку співробітників стратегічних підприємств і військових частин півдня України, збирали службову інформацію, спостерігали за військовими об’єктами і переміщенням сил ЗСУ, а також збирали інформацію про громадських активістів Одеської області.

Читайте також:
“Подвійний фонд”. Росіяни, шпигуни й сепари, яких Україна віддала на обмін: ФОТО, ІСТОРІЇ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна