Помічник Путіна Сурков звільнився через “зміну курсу в українському напрямі”

 

Помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков звільнився з державної служби через “зміну курсу в українському напрямі”.

Про це у своєму Telegram-каналі у суботу, 25 січня, повідомив близький до Суркова директор Центру політичної кон’юнктури Олексій Чеснаков, і згодом підтвердив свої слова “Інтерфаксу”.

“Найближчий місяць він буде займатися медитацією. Після цього обіцяв повідомити про причини свого рішення та подальші плани”, – написав Чеснаков.

Як стверджує  головний редактор “Ехо Москви” Олексій Венедиктов, українським напрямом в адміністрації Путіна замість Суркова займатиметься колишній віцепрем’єр-міністр, а нині заступник керівника адміністрації президента Дмитро Козак.

Владислав Сурков працював в адміністрації президента РФ з 1999 року, почавши свою кар’єру із заступника керівника адміністрації. У 2008-2011 роках був першим заступником керівника. У 2011-2013 роках обіймав посаду першого заступника прем’єр-міністра Росії. З вересня 2013 року – помічник президента.

Як зазначає “Медуза”, Владислав Сурков у 2013 році став куратором управління адміністрації президента зі співробітництва з так званим СНД, Абхазією та Південною Осетією. Пізніше сфера інтересів управління значно розширилася – зокрема, саме воно займається зараз справами бойовиків “ДНР” та “ЛНР”.

Як писала “Новинарня“, кремлівський куратор “економічного напряму” в ОРДЛО Дмитро Козак став заступником глави адміністрації Путіна.

Читайте також:
Держдума схвалила кандидатуру нового прем’єра Росії

Лавров і Шойгу зберегли посади в новому уряді РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.