У Донецьку затримали за організацію вбивства ректора вишу: світить довічне чи смертна кара

 

Ректор “Донбаської юридичної академії” Сергій Гончаров затриманий за звинуваченням в організації замовного вбивства.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 22 січня, пишуть інформаційні ресурси сепаратистів із посиланням на пресслужбу тамтешнього “МВС” при “ДНР”.

“Через службові розбіжності злочинець зважився на фізичне усунення керівників міністерства освіти “ДНР”, – стверджується в повідомленні.

Для пошуку кілера Гончаров “скористався старими зв’язками в кримінальних колах”.

Зазначається, що зловмисник передав виконавцю особисті дані, фотографії, адреси і маршрути пересування жертв, детально розповів про їх розпорядок дня і склав план вбивства.

Щоб отримати винагороду, кілер повинен був пред’явити Гончарову докази скоєного злочину, а потім негайно покинути підконтрольну “ДНР” територію.

“Довести злочинний задум до кінця зловмиснику не дозволили співробітники УБОЗ”, – кажуть в ОРДО.

Зазначається, що в ході проведення оперативних заходів зібрана “достатня кількість доказів, які викривають ректора ДЮА у злочинній діяльності”.

Гончаров був затриманий, йому інкримінують “вбивство з корисливих мотивів або за наймом”.

За вчинення такого злочину “кримінальним кодексом ДНР” передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі або смертної кари.

Читайте також:
На Донеччині застрелили одного з ватажків терористів “ДНР” Кривулю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна