В’ятровича включили в комітет Ради з гуманітарної та інформаційної політики

 

У п’ятницю, 17 січня, народного депутата України від фракції “Європейська солідарність” Володимира В’ятровича зареєстрували членом комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Як передає “Новинарня“, про це сам В’ятрович повідомив у фейсбуці.

“Нарешті завершилася моя тривала (майже два місяці з часу рішення ЦВК) “інсталяція” в парламент – щойно проголосовано включення мене до комітету гуманітарної та інформаційної політики”, – написав депутат.

Як інформувала “Новинарня“, Володимир В’ятрович балотувався до Верховної Ради на виборах 2019 року як 25-й номер списку партії “Європейська солідарність”. За результатами виборів до ВР пройшли 23 нардепи за списком “ЄС”.
Однак на початку листопада стало відомо, що депутатка Ірина Луценко складає мандат за станом здоров’я.
12 листопада Верховна Рада проголосувала за складання депутатських повноважень Луценко, всупереч спротиву частини депутатів “Слуги народу”. Тоді ж стало відомо, що 24-й номер списку “ЄС” Наталія Бойко, яка є членом урядової команди, відмовляється від роботи в парламенті. Тож до Ради пройшов 25-й номер – В’ятрович.
14 листопада Центрвиборчком зареєструвала Володимира В’ятровича обраним народним депутатом.

Він мав скласти присягу нардепа ще 15 листопада, однак цю процедуру, за висновком представників “ЄС”, штучно загальмував спікер Дмитро Разумков. Перед тим проти обрання В’ятровича до Ради виступив депутат від “Слуги народу” Максим Бужанський.

15 листопада у ВР стало відомо, що адвокат Андрій Хілько подав касаційну скаргу на обрання Володимира В’ятровича народним депутатом.

На засіданні Верховної Ради 3 грудня новообраний народний депутат, колишній голова УІНП Володимир В’ятрович склав присягу на вірність Україні.

Нагадаємо, історик і громадський діяч, дослідник історії визвольного руху Володимир В’ятрович очолював УІНП із 25 березня 2014-го до 18 вересня 2019 року. Пішов з посади “за згодою сторін” після зміни влади в Україні. Відомо, що проти його подальшої роботи в УІНП виступав зокрема Володимир Зеленський.

Читайте також:
“День ганьби ВР” 16 січня повторюється, – В’ятрович про зміни Регламенту

В’ятрович вимагає від СБУ притягти до відповідальності сталіністів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.