В’ятрович склав присягу як народний депутат та увійшов до “ЄС”

 

На ранковому засіданні Верховної Ради у вівторок, 3 грудня, новообраний народний депутат, колишній голова УІНП Володимир В’ятрович склав присягу на вірність Україні.

Як передає “Новинарня“, процедура присяги В’ятровича була першим пунктом порядку денного парламенту у вівторок.

“Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників, – проголосив В’ятрович із трибуни ВР текст стандартної присяги та додав від себе: – І хай допоможе мені в цьому Бог”.

“Моя присяга стала можливою, бо колись і сьогодні дотрималися своєї ті, хто присягав із зброєю в руках. Слава Україні!” – зазначив В’ятрович також у фейсбуці.

Через десять хвилин після цього голова Верховної Ради Дмитро Разумков оголосив про входження Володимира В’ятровича до складу фракції “Європейська солідарність”.

Нардепи від “ЄС” зустріли ці повідомлення оплесками.

Як інформувала “Новинарня“, Володимир В’ятрович балотувався до Верховної Ради на виборах 2019 року як 25-й номер списку партії “Європейська солідарність”. За результатами виборів до ВР пройшли 23 нардепи за списком “ЄС”.
Однак на початку листопада стало відомо, що депутатка Ірина Луценко складає мандат за станом здоров’я.
12 листопада Верховна Рада проголосувала за складання депутатських повноважень Луценко, всупереч спротиву частини депутатів “Слуги народу”. Тоді ж стало відомо, що 24-й номер списку “ЄС” Наталія Бойко, яка є членом урядової команди, відмовляється від роботи в парламенті. Тож до Ради пройшов 25-й номер – В’ятрович.
14 листопада Центрвиборчком зареєструвала Володимира В’ятровича обраним народним депутатом.

Він мав скласти присягу нардепа ще 15 листопада, однак цю процедуру, за висновком представників “ЄС”, штучно загальмував спікер Дмитро Разумков. Перед тим проти обрання В’ятровича до Ради виступив депутат від “Слуги народу” Максим Бужанський.

15 листопада у ВР стало відомо, що адвокат Андрій Хілько подав касаційну скаргу на обрання Володимира В’ятровича народним депутатом.

Нагадаємо, історик і громадський діяч, дослідник історії визвольного руху Володимир В’ятрович очолював УІНП із 25 березня 2014-го до 18 вересня 2019 року. Пішов з посади “за згодою сторін” після зміни влади в Україні. Відомо, що проти його подальшої роботи в УІНП виступав зокрема Володимир Зеленський.

Читайте також:
В’ятровичу погрожують від імені нардепа Бужанського

Кожен забутий російський злочин – пролог до наступного, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна