“День ганьби ВР” 16 січня повторюється, – В’ятрович про зміни Регламенту

 

Володимир В’ятрович
історик, народний депутат України (фракція “Європейська солідарність”)

(FB)

16 січня 2014 – День ганьби українського парламенту.

Ухвалені тоді закони фактично запроваджували диктатуру в Україні. Ці рішення призвели незабаром до кривавого протистояння, смертей Героїв Небесної Сотні кілька тижнів після цього.

Символічно, що саме сьогодні, 16 січня, в порядку денному стоїть проєкт змін до регламенту, які можуть перетворити цей день на другий день ганьби українського парламентаризму.

Якщо ці зміни ухвалять, про демократичні процедури і останні запобіжники сваволі більшості можна забути. Президент і його більшість зможуть без рішення парламенту включати законопроєкти в порядок денний, розглядати їх за скороченою процедурою, раптово, “зараз на зараз”, закривати або продовжувати засідання, і навіть довільно змінювати процедуру розгляду законопроєктів.

На внесення альтернативних проєктів чи поправок до найважливіших законів депутатам даватимуть лічені дні. І навіть виступати в “різному” можна буде виключно з дозволу більшості.

Словом, жарти президента, що парламент  “поки що” є місцем для дискусій були не просто поганими жартами.

Читайте також:
“Зелені чоловічки” захоплюють український парламент, – Геращенко про проєкт змін до регламенту ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.