“Зелені чоловічки” захоплюють український парламент, – Геращенко про проєкт змін до регламенту ВР

 

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про зміни до регламенту, яким пропонується обмежити індивідуальну ініціативу народних депутатів реєструвати проєкт постанови про скасування прийнятого парламентом рішення.

Як повідомляє “Новинарня“, за це у вівторок, 10 вересня, проголосували 234 народних депутати.

Як відомо, фракція “Слуга народу” оголосила війну “поправочному спаму”, коли кожен депутат мав право подати поправку до законопроєкту та наполягати на окремому голосуванні за неї, навіть якщо комітет її не підтримав.

Проголосований 10 вересня проєкт змін до регламенту позбавляє депутата можливості ставити враховані комітетом поправки на підтвердження.

Також з регламенту прибрали норму, коли кожен депутат після схвалення закону міг вносити проєкт постанови про його скасування. Це право на деякий час блокувало підписання закону спікером. Відтепер таку постанову може подавати тільки 150 депутатів.

Законопроєкт розкритикувала парламентська опозиція, яка заявила зокрема про порушення процедури розгляду та назвала проєкт наступом на права депутатів та опозиції.

“Друзі ви знаєте, 5 років тому “зеленые человечки” захопили Крим, зараз “зеленые человечки” захоплюють український парламент. І насправді повністю його перекреслюють”, – сказала народний депутат фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко.

Після цього Геращенко таки увімкнули мікрофон.

“При всій повазі, я думаю, що не варто порівнювати народних депутатів з тим, що ми спостерігали в 2014 році. Це неприпустимо в парламенту нашої держави”, – звернувся до неї спікер Дмитро Разумков.

“Захищати” Геращенко до парламентської трибуни вийшли народні депутати з фракції “Європейська солідарність”, яких підбурила Ірина Луценко. Петро Порошенко звернувся до Разумкова з проханням дати Геращенко завершити свій виступ. Спікер зазначив, що обов’язково дасть їй слово.

Коли Геращенко включили мікрофон, вона попросила 2 хвилини і продовжила так:

“Верховна Рада незалежної України перетворюється на парламент АРК Крим..”

Народні депутати фракції “Слуга народу” почали скандувати “Вибачення!”.

“Я прошу голову парламенту заспокоїти свій югенд. І не давати права перекрикувати опозиції”.

Врешті-решт Геращенко завершила свій виступ. Разумков же процитував регламент і наголосив, що “в сесійній залі як і в будь-якому іншому місці нашої держави неприпустимі образи”.

Як інформувала “Новинарня“, Рада проголосувала за реформування ГПУ: прокурорів стане менше, зарплати – зростуть.

Читайте також:
Рада прийняла закон про імпічмент президента

Ухвалення закону про імпічмент відбулося з порушенням законодавства, – Юрчишин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна