Ухвалення закону про імпічмент відбулося з порушенням законодавства, – Юрчишин

 

Заступник голови партії “Голос” заявив, що закон про процедуру імпічменту президента прийняли з порушеннями.

Про це заступник голови партії “Голос” Ярослав Юрчишин сказав у вівторок, 10 вересня, передає “Еспресо”.

“Відбулося порушення закону, адже регламент – це не просто перелік процедур, а це закон України, затверджений Верховною Радою. При розгляді питання про імпічмент після того, як було прийнято за основу, тобто ВР погодилась, що цей закон необхідний, далі можливі були кілька варіантів рішень. Перший варіант – це прийняття в цілому. Такий варіант можливий, коли в жодного депутата в парламенті немає жодного зауваження до тексту законопроєкту. Оскільки такі зауваження були, то відкривається інший варіант – процедура підготовки до другого читання”, – пояснив нардеп.

Юрчишин уточнив, що підготовка до другого читання дає можливість всім, хто має пропозиції, надати їх. Ці пропозиції або в двотижневому періоді, або за скороченою процедурою – за тиждень розглядають і приймають.

“Власне спікер, порушивши регламент, поставив на голосування в цілому, не зважаючи на те, що в переважної більшості фракцій, крім фракції “Слуги народу”, були зауваження до цього законопроєкту. Таким чином, нівелюється фактично парламентська процедура, оскільки будь-який законопроєкт більшості може буде внесений і без будь-якого обговорення, без дискусій, просто прийнятий навіть без аналізів наслідків і будь-яких впливів на законодавство в цілому”, – наголосив Юрчишин.

Депутат нагадав, що Зеленський критикував попередню владу за ухвалення законів із порушенням процедури та обіцяв не підписувати сам закони, прийняті з порушенням.

“Подивимось, як президент відповідає за свої слова. Бо його фракція закон порушила“, – додав він.

Як писала “Новинарня“, 10 вересня Верховна Рада України прийняла в цілому президентський законопроєкт “Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)”. Законопроєкт підтримали 245 народних депутатів.

Читайте також:
Суд вирішив не штрафувати пікетників за імпічмент Зеленському

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна