У Києві протестують проти ринку землі: перекрили вулицю Грушевського

 

Учасники акції протесту проти запровадження в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення перекрили рух вулицею Грушевського в Києві, на якій розташовані будівлі Кабінету міністрів та Верховної Ради.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 14 січня, інформує “Радіо Свобода”.

Частина демонстрантів із національними прапорами безперервно рухаються пішохідним переходом на початку вулиці, біля стадіону “Динамо”, чим унеможливлюють рух транспорту.

Разом з тим, 14 січня поліцейські і нацгвардійці заступили на посилене чергування, щоб забезпечити мирне проведення запланованих акцій у центрі Києва, зазначили у столичній поліції.

“Правоохоронці звертаються до організаторів та учасників заходів дотримуватися норм чинного законодавства, не порушувати громадський порядок та сприяти поліцейським у виконання ними службових обов’язків”, – ідеться в повідомленні.

Політичні сили, що входять до “Об’єднаного штабу захисту української землі” анонсували проведення 14–17 січня під Верховною Радою акцій протесту проти законопроєкту №2178-10 про продаж землі.

Як писала “Новинарня“, Верховна Рада України в першому читанні 13 листопада підтримала законопроєкт 2178 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

Напередодні аграрії вийшли на акції протесту проти дій влади щодо впровадження земельної реформи, тимчасово перекривши головні магістралі країни.

Читайте також:
Зеленський переговорив із фермерами та погодився обмежити володіння землею до 10 тис. га в одні руки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна