Російські найманці з ПВК “Вагнера” покидають лінію фронту в Лівії, – ЗМІ

 

Командувач резервними силами лівійської армії під командуванням президентського ради Насер Аммар заявив, що багато з найманців російської ПВК “Вагнера” почали відходити з лінії фронту в південній частині Тріполі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в неділю, 12 січня, інформувало видання The Libya Observer.

Аммар повідомив, що більшість найманих винищувачів було перевезено, однак деякі залишаються на передовій, щоб забезпечити безпечний вивід інших найманців.

Він додав, що на лініях фронту Салах аль-Дін, Ярмук, Халлатат і Абу Салім налічується більше 500 російських найманців, а також більше 1000 найманців-джанджавідів, завербованих Халіфою Хафтаром для зважування битви за його бік.

“Виведення російських найманців настало після зустрічі Путіна і Ердогана”, – наголосив Аммар.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в Лівії на боці сил Лівійської національної армії генерала Халіфи Хафтара воює дві тисячі російських найманців ПВК “Вагнера”, які раніше воювали на Донбасі і в Сирії.

Помічник державного секретаря Сполучених Штатів у справах Близького Сходу Девід Шенкер заявляв, що Вашингтон закликає країни ввести санкції проти ПВК “Вагнера”. Він зазначав, що військове втручання Росії загрожує миру, безпеці та стабільності.

Читайте також:
У Лівію прибули російські літаки і снайпери “ПВК Вагнера”, – NYT

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна