Парламент Туреччини дав згоду на відправку військових до Лівії

 

Великі національні збори Туреччини схвалили меморандум про надсилання турецьких військ до Лівії на підтримку визнаного ООН уряду країни. Дозвіл надано терміном на рік.

Як повідомляє агентство Bloomberg, парламент Туреччини затвердив це рішення в четвер, 2 січня, у зв’язку з офіційним проханням про військову підтримку з боку чинного уряду Лівії.

Очікується, що турецькі війська в рамках однорічного мандату підтримуватимуть уряд прем’єр-міністра Фаїса аль-Сарраджа у протистоянні з військами генерала Халіфи Хафтара, які підтримують Росія, Єгипет та Об’єднані Арабські Емірати.

Раніше президент Туреччини Таїп Ердоган звинуватив деякі європейські та арабські країни в підтримці “путчистського командувача Східної Лівії” і заявив, що Туреччину запрошує законна влада Лівії.
Ердоган підкреслив, що в Лівії незаконно перебувають 2 тисячі бійців російської ПВК “Вагнера” та 5 тисяч найманців із Судану, які підтримують Хафтара.

Нагадаємо, у 2019 році Туреччина здійснила військову інтервенцію до Сирії.

Читайте також:
Туреччина готова відправити війська до Лівії, – Ердоган

США звинувачують військових РФ у дестабілізації ситуації в Лівії. Перша офіційна заява

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна